POLITYKA PRYWATNOŚCI


POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO WWW.LILOU.PL

Polityka Prywatności jest zbiorem reguł, które mają na celu poinformowanie Klientów Lilou o wszelkich aspektach pozyskiwania, przetwarzania i ochrony danych osobowych, podanych podczas dokonywania zakupów na stronie www.lilou.pl.

Administratorem danych osobowych jest Lilou Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Filtrowa 50, 02-032 Warszawa, zarejestrowana w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy XII Wydział Gospodarczy pod nr KRS 0000346352, NIP: 701-02-16-745, REGON: 142020870 (dalej: "Spółka").

Podstawą prawną Polityki Prywatności jest ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, z późn. zm.).

Każdy klient korzystający ze sklepu internetowego na stronie www.lilou.pl (dalej: "Sklep”) akceptuje poniższe zasady Polityki Prywatności.


A. Dane osobowe.

Dokonując zakupów w Sklepie, wyrażają Państwo zgodę na gromadzenie, przetwarzanie, przechowywanie i używanie Państwa danych przez Spółkę. Dane te to głównie imię i nazwisko, adres korespondencyjny, adres e-mail, adres IP (dynamiczny i statyczny) i hasło do konta w Sklepie.
W każdym momencie mają Państwo prawo do wglądu do podanych danych, ich edycji czy usunięcia.
Spółka zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji o jej Klientach właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną, zgodnie z przepisami obowiązującego prawa.
W przypadkach innych niż zawarte w pkt 3, Państwa dane pozostaną nieujawnione innym podmiotom.
Spółka uprawniona jest do używania zgromadzonych danych osobowych do prowadzenia Sklepu, w szczególności w celu świadczenia dostępnych za jego pośrednictwem usług, obsługi Państwa konta w Sklepie czy obsługi procesu rejestracji.
Spółka podejmować będzie wszelkie niezbędne starania w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych jej danych osobowych.

B. Newsletter.

Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu subskrybujących go Klientów o nowościach, promocjach, czy wydarzeniach związanych z marką "Lilou".
Newsletter jest rozsyłany jako wiadomość e-mail.
Aby zasubskrybować newsletter, należy wypełnić formularz dostępny na stronie www.lilou.pl/pl/newsletter.
Mogą Państwo w każdym momencie zrezygnować z subskrybowania Newslettera, poprzez link zamieszczony w wiadomości e-mail, którą wysłany został Newsletter. Po kliknięciu w link Państwa e-mail zostanie automatycznie usunięty z listy subskrybentów newslettera.
Podejmując decyzję o subskrybowaniu Newslettera dotyczącego produktów i działań Spółki, wyrażają Państwo zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych przekazywanych drogą elektroniczną (na podstawie art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, Dz. U. Z 2002 r., Nr 144, poz. 1204, z późn. zm.).

C. Portale społecznościowe.

Spółka udostępnia połączenie strony www.lilou.pl z portalem Facebook, dostępnym na stronie www.facebook.com, będącym własnością Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA.
Kliknięcie na stronie www.lilou.pl ikony "Lilou na Facebook" przeniesie Państwo na stronę www.facebook.com/bemylilou. Strona ta jest fanpagem marki Lilou. Zawarte są na niej informacje związane z marką, udostępnia też ona możliwość prowadzenia dyskusji i zadawania pytań.
Poprzez użycie wtyczki łączącej stronę Sklepu z portalem społecznościowym, otrzymuje on informację o Państwa wizycie na naszej stronie. Jeżeli są Państwo posiadaczami konta na portalu społecznościowym, Państwa wizyta może zostać na nim odnotowana i uwidoczniona.

D. Cookies ("ciasteczka").

Spółka używa na niektórych podstronach strony www.lilou.pl tzw. "cookies" („ciasteczka”) w celu umożliwienia Państwu wykorzystywania poszczególnych funkcji tych stron. Są to pliki z informacjami konfiguracyjnymi, zapisujące dane potrzebne m. in. do zalogowania się na swoje konto. Pliki "cookies" są w większości automatycznie akceptowane przez większość przeglądarek internetowych. W każdej chwili mogą jednak Państwo je wyłączyć aktywując odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce lub tak zmodyfikować ustawienia przeglądarki, aby byli Państwo informowani o wszystkich sytuacjach związanych z przesyłaniem plików "cookies". W przypadku wyłączenia plików „cookies” lub modyfikacji ustawień przeglądarki dot. plików „cookies” pewne części serwisu internetowego mogą być niedostępne lub nie działać poprawnie.
E. Bezpieczeństwo danych.

Spółka informuje, iż nie przechowuje danych dotyczących kart płatniczych lub kredytowych swoich Klientów. Dane te są wyłącznie przetwarzane przez elektroniczny system bankowy umożliwiający płatności on-line.